Carina Ţurcan, acuzată în Rusia de spionaj în favoarea României, va sta în arest până la 24 august

Autor: , in Justiție / 11 iunie, 2020, 18:33

Carina Țucran, fosta membră a consiliului de administrație a companiei Inter RAO, acuzată de spionaj în Rusia, va sta în arest până la 24 august curent. Decizia de a prelungi arestul a fost luată de judecătoria Moscovei.

Ședința privind prelungirea arestului Carinei Țurcan a avut loc cu ușile închise, deoarece materialele de caz sunt secretizate.

„Au trecut doi ani de la măsura preventivă inițială, multe s-au schimbat: guvernul și premierul, introducând și eliminând restricțiile datorate pandemiei coronavirusului, au propus modificări ale Constituției. Doar un lucru nu s-a schimbat – componența acelor documente cu care ancheta încearcă să justifice necesitatea aflării în arest a Carinei Țurcan. Materialele au caracter fals și este deja evident chiar pentru anchetator”, a declarat avocatul Carinei Țurcan, citat de interfax.ru.

Avocatul continuă să studieze dosarul cauzei.

Originară din Republica Moldova, Carina Ţurcan a fost reținută în 2018 sub suspiciunea de spionaj în favoarea României.

Femeia ar fi fost reținută de forțele ruse FSB, care o perioadă au monitorizat punctele de contact ale acesteia.

Carina Țurcan lucra în cadrul grupul rus Inter RAO unde gestionează exportul și importul de energie electrică și, totodată, răspunde de afacerile companiei în Republica Moldova.

Aceasta a declarat că dosarul ei a fost făcut la comandă, cazul conținând relatări ale unui martor secret din cadrul FSB.

Mai mult, Carina Țurcan spune că în dosar figurează numele președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, precum și numele lui Oleg Voronin, fiul fostului șef de stat Vladimir Voronin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X