COVID-19. După relaxarea restricțiilor, au fost efectuate 281 de controale inopinate: Neregulile depistate (VIDEO)

Autor: , in COVID-19 / Social / 11 iunie, 2020, 19:45

Începând cu 1 iunie, au fost relaxate mai multe restricții, impuse în Republica Moldova în perioada stării de urgență provocate de răspândirea virusului COVID-19. În cadrul briefing-ului de astăzi, 11 iunie, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș, a precizat că la începutul acestei luni au fost efectuate și controale inopinate.

Reponsabilii de la Agenția Națională de Sănătate Publică, în perioada 3 – 10 iunie, au efectuat 281 controale inopinate a persoanelor fizice și juridice, cu preponderență fiind verificată activitatea farmaciilor, frizeriilor, asistența stomatologică, comerțul cu ridicata și amănuntul, în scopul determinării gradului de implementare a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

„Ca urmare a controalelor efectuate s-a constatat, că o parte din agenții economici verificați s-au conformat și au întreprins masurile de prevenire și control a infecției COVID-19. Totodată, au fost depistate si unele neconformități, ca rezultat, fiind emise 23 de hotărâri de suspendare a activității și întocmite 8 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice”, a declarat secretarul de stat Constantin Rîmiș.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, a prezentat, la rândul său, informații cu privire la acțiunile întreprinse de ANSA, în perioada intensificării numărului de cazuri de COVID-19, înregistrate în Republica Moldova:

„Începând cu 5 iunie, au fost efectuate 571 inspecții în cadrul întreprinderilor, conform competenței, cu preponderență în piețele agroalimentare și magazinele alimentare. Ca urmare, în cadrul controalelor, au fost depistate 248 de neconformități, dintre care 30 de cazuri grave au fost documentate și remise organelor de poliție”, a precizat șeful ANSA.

Totodată, secretarul de stat al MAI a anunțat că de la începutul pandemiei și până în prezent, de către organele de poliție au fost documentate 2.552 contravenții, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de contravenții zilnic.

Amintim că, astăzi, 11 iunie, din cele 1.802 de teste care au fost realizate: primar – 1.399 şi repetat – 403, au fost confirmate alte 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 18 în Transnistria.

Vezi și: Toți sunt vizați! După recordul de cazuri COVID-19, urmează acțiuni de verificare, dar și de informare. Ce e interzis și ce e obligatoriu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X