COVID-19 în Moldova: 608 copii au fost infectați cu COVID-19, dintre care 51 sunt mai mici de un an

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 iunie, 2020, 21:51

În Republica Moldova, de la înregistrarea primului caz de COVID-19 și până în prezent, au fost înregistrate 608 cazuri de infectare în rândul copiilor. Dintre aceștia, 51 sunt sunt cu vârsta mai mică de un an.

În cadrul unui briefing de presă, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș, a precizat că, în prezent, din numărul total, 70 de copii sunt internați în instituțiile medicale.

Vedeți mai jos distribuția pe vârste:

Foto: captură video

Precizăm că, aflarea pe terenurile de joacă pentru copii este interzisă. Sunt permise plimbările la aer liber sau aflarea în locurile publice în grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Secretarul de stat de la Sănătate a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție, pentru a-și proteja sănătatea și a ajuta sistemul sanitar să facă față numărului ridicat de pacienți cu COVID-19, care necesită tratament medical.

Amintim că, astăzi, 11 iunie, din cele 1.802 de teste care au fost realizate: primar – 1.399 şi repetat – 403, au fost confirmate alte 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 18 în Transnistria.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 10.727 cazuri.

Din păcate, Republica Moldova se menține și astăzi pe primul loc în Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus raportat la populație, Belarus și Rusia, reușind să rămână mult în spatele țării noastre.

Republica Moldova a trecut pe prima poziție în topul din Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus raportat la populație încă de ieri, când au fost înregistrate 296 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Astăzi au fost înregistrate alte 406 noi cazuri de infectare, astfel Republica Moldova are aproape 116 de cazuri raportate la un milion de locuitori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X