Detalii despre ultimele 4 decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova

Autor: , in COVID-19 / Social / 11 iunie, 2020, 19:19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat detlii despre ultimele patru decese provocate de COVID-19.

Cine sunt victimele:

Deces 372: Bărbat de 64 ani, din raionul Briceni. Acesta a fost tranferat în stare gravă, de la Spitalul Raional Briceni la cel din Edineț, pe data de 6 iunie.

Comorbidități: hepatită toxică, obezitate gr. II.

Deces 373: Femeie de 65 ani, din Bălți, internată în stare gravă la Spitalul Clinic Bălți, pe data de 4 iunie, cu insuficiență respiratorie acută.

Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III.

Deces 374: Femeie de 67 ani, din Chișinău, transferată de la Spitalul Clinic Municipal ”Sfînta Treime”, la Spitalul Clinic Bălți, pe data de 3 iunie.

Comorbidități: pielonefrită cronică, hipertensiune arterială gr. III, anemie cronică gr. III.

Deces 375: Femeie de 64 ani, din Tiraspol. Comorbidități: obezitate gr. III, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterial gr. 2, cardiomiopatie mixtă.

Amintim că, astăzi, 11 iunie, din cele 1.802 de teste care au fost realizate: primar – 1.399 şi repetat – 403, au fost confirmate alte 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 18 în Transnistria.

Vezi și: Toți sunt vizați! După recordul de cazuri COVID-19, urmează acțiuni de verificare, dar și de informare. Ce e interzis și ce e obligatoriu

Din numărul total de cazuri din această zi, 20 sunt lucrători medicali: medici – 7, asistenți medicali – 7, personal auxiliar – 6.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 10.727 cazuri.

Până la ora actuală, 6.072 persoane au fost tratate, iar 375 au decedat din cauza COVID-19.

Din păcate, Republica Moldova se menține și astăzi, 11 iunie, pe primul loc în Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus raportat la populație, Belarus și Rusia, reușind să rămână mult în spatele țării noastre.

Republica Moldova a trecut pe prima poziție în topul din Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus raportat la populație încă de ieri, când au fost înregistrate 296 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X