(FOTO) Vor participa la parada din Piața Roșie. Dodon a trimis la Moscova, în plină pandemie, 75 de militari

Autor: , in Politic / Populare / 14 iunie, 2020, 10:06

În plină pandemie, 75 de militari din Republica Moldova au fost urcați într-un avion cu destinația Moscova. Aceștia vor participa la parada militară dedicată aniversării a 75-a a „Victoriei asupra Germaniei naziste”, a anunțat pe Facebook șeful statului, Igor Dodon.

Ceremonia de detașare la Moscova grupului de militari din Compania Gărzii de Onoare a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Un contingent din 75 de militari ai acestei subdiviziuni de elită a Armatei Naționale va participa la parada militară care se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie curent, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste.

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-am împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări”, a scris Igor Dodon.

Potrivit lui, buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul „Marelui Război pentru Apărarea Patriei” (n. r. – cel de-al doilea Război Mondial).

„Participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri.

Sunt convins că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă. Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova”, a adăugat Dodon.

Amintim că parada militară dedicată celei de-a 75-a aniversări a victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial trebuia să aibă loc pe 9 mai. Însă, evenimentul a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Președintele Vladimir Putin a dispus începerea pregătirilor pentru acest eveniment, însă cu minimizarea riscurilor de infectare cu COVID-19.

La sfârșitul lunii mai, Igor Dodon anunța că a primit o invitație oficială din partea omologului său rus de a participa la parada militară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Dodon trădătorul nu încetează să se lingușească pe lângă stăpânul său putin. În acest scurt discurs spune multe minciuni și nici nu roșește ca de obicei. Cei din opoziție, continuați să acumulați materiale. V-or prinde bine.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X