COVID-19: Cea mai neagră săptămână pentru Moldova. Lideri în Europa la infectări și decese

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 15 iunie, 2020, 08:39

Republica Moldova a avut în perioada 8-14 iunie cea mai neagră săptămână de la declanșarea pandemiei de coronavirus, cu recorduri și creșteri substanțiale atât la numărul de infectări cât și decese. Mai mult, Moldova a fost pe primul loc în Europa la infectări per capita și pe locul 2 pe continent la decese per capita

Lideri în Europa la infectări

Țara noastră a înregistrat săptămâna 8-14 iunie 2.040 de noi infectări, o creștere exponențială față de perioada 1-7 iunie, când au fost raportate 1.449 de cazuri, tot un record.

Această statistică face ca în săptămână trecută să fi avut o medie de 582 de infectări la un milion de locuitori și să devenim lideri în Europa la acest capitol, după ce în ultimele 4 săptămâni Moldova s-a situat pe poziția a 4-a.

Am depășit astfel Belarusul, țară care a fost pe primul loc în Europa la infectări în toată luna mai și în primele săptămâni din iunie. Belarus a raportat 5.343 de cazuri în perioada 8-14 iunie, adică o medie de 562 de cazuri la un milion de locuitori.

Este de precizat că Belarus a fost țara cea mai relaxată din Europa din punct de vedere al restricțiilor, alegând să-și mențină în viață toată activitatea economică în această perioadă.

Pe locul 3 în Europa la infectări per capita a fost Rusia în această săptămână, cu 422 de cazuri la un milion de locuitori.

Locul 2 în Europa la decese

A fost și o săptămână în care a crescut exponențial numărul deceselor în Republica Moldova, statistică ce ne-a urcat direct pe locul 2 în Europa la capitolul morți raportat la populație.

S-au raportat 65 de decese în perioada 8-14 iunie, față de 46 în săptămâna 1-7 iunie, când tot înregistrasem un nou record. Această cifră duce Republica Moldova pe locul 2 în Europa la capitolul decese, cu 18,7 morți la un milion de locuitori.

Mai prost decât țara noastră a stat săptămâna trecută doar Suedia, care a înregistrat 22,3 morți la un milion de locuitori. Suedia este însă și ea țara din UE care a adoptat cele mai puține restricții în timpul pandemiei.

A 3-a în Europa la decese în săptămâna trecută a fost Marea Britanie, cu 17,2 pierderi de vieți omenești la un milion de locuitori.

Este de precizat că aceste statistici sunt oferite pentru o populație de 3,5 milioane de locuitori a Republicii Moldova, evaluată la acest nivel și de către Ministerul Sănătății de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X