Curtea Supremă a SUA stabileşte, într-o hotărâre istorică, faptul că este ilegală concedierea din cauza homosexualităţii

Autor: , in Externe / 15 iunie, 2020, 21:33

Curtea Supremă a Statelor Unite a acordat luni o victorie minorităţilor sexuale, stabilind că ele sunt protejate de mecanisme de luptă împotriva discrirminării la locul de muncă, spre deosebire de poziţia Guvernului Donald Trump în acest subiect, relatează AFP, citată de news.ro.

„Astăzi decidem dacă un angajator poate concedia pe cineva doar pentru că este homosexual sau transsexual, Răspunsul este clar”, legea „interzice” acest lucru, a stabilit Curtea Supremă într-o hotărâre luată cu o majoritate de şase judecători din nouă.

Hotărârea instanței extinde domeniul de aplicare al titlului VII din Legea privind drepturile civile, care interzice discriminarea pe motive de sex, rasă, culoare, origine națională și religie, pentru a include persoane LGBT.

Judecătorul-șef John Roberts și judecătorul Neil Gorsuch, care au fost autorii opiniei majorității, s-au alăturat aripei liberale a băncii, declarând că „un angajator care concediază o persoană doar pentru a fi homosexual sau transgender încalcă titlul VII”.

„Judecătorii nu sunt liberi să treacă cu vederea comenzile statutare simple despre puterea de nimic altceva decât presupuneri despre intenții sau ghicitori despre așteptări”, a scris Gorsuch. „În titlul VII, Congresul a adoptat un limbaj larg, făcând ilegal pentru un angajator să se bazeze pe sexul unui angajat atunci când decide să concedieze acel angajat. Nu ezităm să recunoaștem astăzi o consecință necesară a alegerii legislative: Un angajator care concediază o persoană. pentru că este homosexual sau transgender sfidează legea”, a adăugat el, potrivit CBS News.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X