„Nu mesele se infectează cu COVID-19, dar oamenii”. Precizările șefului ANSP, despre regulile care trebuie respectate de proprietarii localurilor (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 15 iunie, 2020, 18:01

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că, proprietarii localurilor care și-au redeschis astăzi ușile sunt principalii care trebuie să își asume răspunderea pentru a nu se infecta cu COVID-19, atât angajații, cât și vizitatorii.

„Distanța socială trebuie să fie respectată, inclusiv în încăperile HoReCa, cât și în sălile de sport. Igienizarea aerisirea, ventilarea și dezinfecția localurilor, sunt obligatorii. Monitorizarea stării de sănătate a personalului care deservesc localurile, precum și a vizitatorilor și consumatorilor, este obligatorie”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Angajații localurilor trebuie să fie asigurați cu echipamente sanitare: mănuși, măști, dezinfectant.

Furtună a precizat că, dezinfectantul trebuie să fie plasat la loc vizibil pentru consumatori, iar la case trebuie să fie instalate ecrane de protecție, întrucât, în farmacii acestea și-au demonstrat eficiența.

„Referitor la distanță: nu mă interesează distanța dintre mese, că nu mesele se infectează cu COVID-19, dar oamenii. Astfel, importantă e distanță dintre vizitatorii localurilor, care trebuie să fie nu mai mică de 1,5 metri, dar, preferabil ar fi să fie de 2 metri”, a precizat șeful ANSP.

Totodată, Furtună, a menționat că o condiție obligatorie este dezinfectarea meselor după fiecare client, pentru a minimaliza riscul de infecție cu COVDID-19.

Autoritățile au anunțat că reprezentanții vor realiza raiduri pentru a verifica dacă se respectă regulile.

Alte 139 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi, 15 iunie, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 11.879 de cazuri. 411 persoane au pierdut lupta cu COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X