Slusari, despre decizia de eliberare a lui Platon: „Discreditează Procuratura Generală”

Autor: , in Politic / 15 iunie, 2020, 17:08

Decizia de eliberare a omului de afaceri Veaceslav Platon din pușcărie discreditează Procuratura Generală. De această părere este vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Acesta spune că nu a văzut urmele lui Platon în evenimentele legate de furtul miliardului, dar sunt alte dosare de rezonanță în care acesta ar fi fost implicat.

„După mine, decizia despre eliberarea lui Platon discreditează Procuratura Generală. Fiind președintele comisiei parlamentare de anchetă, într-adevăr nu am văzut urmele lui în evenimentele furtului miliardelor din cele trei bănci în perioada 2013-2014, după ce dânsul a vândut acțiunile din BEM fie lui Șor, fie lui Plahotniuc. Dar cu atac raider din 2011-2012 ce facem? Raportul comisiei denotă franc că anume de atunci Plahotniuc și Platon au pornit procesul devalizării sistemului bancar”, comentează Slusari.

Citește și: Primele declarații ale lui Veaceslav Platon, după ieșirea din pușcărie (VIDEO)

„Dar cu tranzacția ascunsă din decembrie 2011 cum procedăm? Când Platon a plătit lui Plahotniuc 80 milioane de dolari pentru acțiunile din BEM, Victoriabank și Asito, folosind schema „carusel”, contractele fictive, băncile din Moldova (cu încălcarea tuturor normelor de prudență în procesul de creditare) și mecanismul de evaziune fiscală. De Laundromat înțeleg că Procuratura în genere a uitat. Dar arhitectul acestei scheme de spălare a zeci de miliarde de dolari din băncile rusești a fost anume Veaceslav Platon, care a primit permisul de la Plahotniuc pentru folosirea sistemului judiciar din Moldova”, mai spune Alexandru Slusari.

Deputatul opinează că Procuratura Generală încearcă să facă din dosarul furtului miliardului „o vitrină și un paravan pentru neinvestigarea celorlalte dosare de rezonanță și acoperirea celorlalți criminali, care în ultimii 10 ani au jefuit Moldova”.

Veaceslav Platon a fost eliberat din penitenciarul nr. 13, după ce magistrații Judecătoriei Ciocana au admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X