Un oraş de 15 milioane de locuitori va fi plasat în carantină totală

Autor: , in Externe / 15 iunie, 2020, 18:44

Pe data de 19 iunie se va instaura carantina totală asupra 15 milioane de oameni din oraşul indian Chennai şi cartierele învecinate, au declarat oficialii de stat, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus din regiune cresc în continuare, precizează The Guardian.

„Carantină completă din 19 iunie pentru oraşul şi districtele Chennai, Thiruvallur, Chengalpet şi Kanchipuram”, au declarat oficialii de la Tamil Nadu, capitala acestor zone, potrivit The Guardian. Această decizie va fi menţinută până la sfârşitul lunii iunie. ndia, în care locuiesc 1,3 miliarde de oameni, a ridicat a uşurat treptat măsurile la nivel naţional în ultimele săptămâni, chiar dacă noile infecţii continuă să crească.

Tamil Nadu este cel de-al doilea stat cel mai grav lovit de pandemie după Maharashtra, scrie Mediafax. Statul de sud a înregistrat puţin peste 44.000 de cazuri dintr-un total la nivel naţional de 332.424, conform cifrelor oficiale.

Magazinele esenţiale şi restaurantele vor avea voie să rămână deschise de dimineaţa până la 14:00 ora locală pe timpul carantinei. Decizia a fost luată după recomandările unui grup de experţi cu privire la modul de a combate răspândirea bolii.

Guvernul de stat a impus, de asemenea, un audit al numărului de decese înregistrate, după ce rapoartele presei au declarat că cel puţin 200 de victime nu au fost reflectate în numărul total de 435.

Restricţiile reînnoite au apărut pe măsură ce au crescut nemuţumirile cu privire la motivul pentru care carantinarea iniţială a Indiei, impusă de la sfârşitul lunii martie, nu a determinat creşterea cazurilor, înregistrându-se periodic noi valori maxime.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X