Foto: Cotidianul

Ex-primarul general interimar, Ruslan Codreanu, îl critică pe actualul edil al Capitalei pentru amenzile de 28 de milioane aplicate oamenilor din municipiul Chișinău, cu care spune că „Ion Ceban se laudă”. Totodată Codreanu, se întreabă „cine-l va amenda pe el (n.r: Ion Ceban) și șeful său (n.r: Igor Dodon) pentru lipsă de coerență și responsabilitate”.

„Ceban se laudă că a amendat cetățenii municipiului Chișinău cu 28 de milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie şi prevenire a îmbolnăvirilor cu noul tip de virus. El spune că asta este responsabilizare. Dar pe el cine să îl amendeze pentru lipsa de responsabilitate și coerență, pentru decizii de azi așa – mâine altfel?”, se întreabă Codreanu.

În mesajul său, Ruslan Codreanu face referire și la președintele Igor Dodon.

„Dar pe șeful lui direct căruia îi raportează zilnic cine îl amendează că umblă prin raioane fără vreo măsură de profilaxie și dă exemplu la oameni că se poate cine-l va amenda? Dar pentru lipsa totală de comunicare cu oamenii, cine răspunde?”, se mai întreabă ex-primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Codreanu enumeră mai multe decizii ale lui Ceban, care au fost schimbate într-un interval scurt de timp.

„Dar pentru azi deschidem havuzurile. Mâine le închidem. Dar pentru azi transportul merge într-un fel, a doua zi altfel? Pentru cimitirele deschise? Pentru piețele deschise, când terenurile de joacă sunt închise? Pentru aceasta cine ne răspunde? Cine va plăti amendă?”, sunt întrebările lui Codreanu.

Totodată, susține că „ei nu sunt în stare să rectifice bugetul, nu gândesc repornirea businessului, dar gândesc cum să aducă bani în buget prin amenzi pentru reguli ambigue și neclare”.

„Inapți notorii”, a conchis, ex-primarul general interimar.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Poliția Capitalei a aplicat amenzi în sumă de peste 28 de milioane de lei.

„Au fost întocmite 1.278 de procese verbale, cu privire la contravenție și au fost aplicate amenzi de 28 de milioane 270 de mii lei, fiind achitate 812.850 de lei”, a raportat șeful-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Lilian Luca, la ședința operativă a Primăriei.

În 22 de cazuri au fost documentați agenții economici sau persoane juridice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here