Foto: Cotidianul

Încă o angajată din sistemul medical a fost răpusă, după ce a fost infectată cu COVID-19. Asociația de Nursing din Moldova a anunțat despre decesul unei asistente medicale, în vârstă de 53 de ani, din Fălești.

Dolgan Ludmila activa în calitate de asistentă medicală la Centrul de Sănătate Glinjeni, satul Comorovca, raionul Fălești.

„Anunțăm cu adâncă tristețe, decesul asistentei medicale Dolgan Ludmila care a activat în Centrul de Sănătate Glinjeni, satul Comorovca, raionul Falesti. A pierdut lupta cu COVID-19, la doar 53 ani, devenind eroul acestor zile complicate. Am pierdut un adevărat simbol al devotamentului față de semeni, față de profesie, un om care și-a dedicat viața salvării vieții celor care au avut nevoie de asistență medicală”, a anunțat Asociația de Nursing din Republica Moldova.

Reprezentanții instituției mai spun că, prin toată viața și activitatea sa, Dolgan Ludmila a fost și va rămâne un model în slujba oamenilor.

„A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca. A plecat prea devreme dintre noi, dar suntem siguri că va trăi mai departe în inimile celor care au avut onoarea s-o cunoască. Un suflet minunat, plin de dragoste şi credinţă, s-a înălţat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă,un gol imens în inimile noastre, multă durere şi tristeţe.Lacrimile nu se pot opri, suntem foarte indurerati de aceasta pierdere! Veşnica amintire şi condoleanţe familiei îndurerate”, se mai arată în mesajul celor de la Asociația de Nursing din Republica Moldova.

Vezi și: Date eronate sau greșeală la Ministerul Sănătății, privind numărul celor infectați cu COVID-19? Calea spre a afla cifrele în rândul angajaților medicali

Astăzi, alte 374 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 10 în Transnistria.

367 cazuri sunt cu transmitere locală şi 7 de import: 3-Federaţia Rusă, 3-Franţa, 1-Irlanda.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 13.106 de cazuri, iar cel al deceselor – 445.
Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here