Rectorul unei Universități riscă să își piardă funcția, după ce și-a angajat ginerele în cadrul instituției

Autor: , in Social / 19 iunie, 2020, 16:13

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că rectorul unei Universități de Stat a încălcat repetat regimul juridic al conflictelor de interese, iar acum riscă să își piardă funcția.

Acesta nu a declarat, nu a soluționat în nici un mod și a admis consumarea conflictelor de interese în exercitarea atribuțiilor de conducător prin emiterea actelor administrative și juridice în privința persoanei apropiate – ginerele, care a activat în instituția de învățământ.

Din moment ce actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza organul competent în vederea încetării raporturilor de muncă cu persoana supusă controlului. Concomitent, aceasta se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani, de la data eliberării sau destituirii din funcție sau din data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența conflictului de interese.

De asemenea, rectorul riscă să fie înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X