Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău are o nouă denumire

Autor: , in Social / 19 iunie, 2020, 16:24

Astăzi, 19 iunie, a avut loc ceremonia de atribuire a numelui „Gheorghe Paladi” Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău. Modificarea denumirii instituției medicale a fost posibilă după aprobarea de către CMC a unei decizii în acest sens.

Potrivit Primăriei Capitalei, Gheorghe Paladi este un renumit medic ginecolog-obstetrician, profesor, doctor habilitat în științe medicale, academician, Cavaler al Ordinului Republicii.

Primarul Ion Ceban a apreciat inițiativa de redenumire a instituției medicale în cinstea profesorului Paladi, care activează de peste 70 de ani în cadrul SCM nr. 1 și rămâne fidel profesiei la venerabila vârstă de 91 de ani. Pe parcursul anilor, doctorul s-a manifestat drept un profesionist de excepție, atât pe segmentul de cercetare, cât și pe cel didactic.

„Sunteți una din personalitățile de renume care fac istorie în domeniul medicinii. Am onoarea să Vă înmânez placheta oficială de atribuire a numelui dumneavoastră acestui spital”, a declarat edilul.

Academicianul Gheorghe Paladi este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din republică, făcând parte din „promoția de aur” a USMF „Nicolae Testemițanu”. Dumnealui îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut. Grație calităților manageriale, Gheorghe Paladi a exercitat onest funcția de președinte al Societății Medicilor Obstetricieni și Ginecologi.

A activat peste 30 ani în calitate de specialist principal la Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. În calitate de medic a primit zeci de mii de nașteri și a efectuat mii de intervenții chirurgicale.

Distinsul doctor și-a consacrat întreaga sa viață activității în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 și, totodată, sistemului național de sănătate și sferei ocrotirii mamei și copilului – potrivit unui comunicat al municipalității.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X