Va cădea Guvernul Chicu? Când vor avea loc consultări între PAS, PDM şi Platforma DA pentru o potenţială nouă coaliţie

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 iunie, 2020, 20:56

Reprezentanții fracțiunilor Platformei DA, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Democrat se vor întruni luni, 22 iunie, și vor avea loc consultări în contextul configurării unei noi majorităţi parlamentare şi formării unei eventuale garnituri guvernamentale. Cel puțin așa a anunțat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Deputatul PAS, Igor Grosu, a conformat asta.

„Am avut discuții pe platforma parlamentară cu PDM, deputații din Pro Moldova și PAS. Luni (n.r: 22 iunie) ne vom reîntâlni cu PDM şi PAS, trebuie să atingem acel context care să ne garanteze contextul politic. Ne-am întâlnit informal pe platformă parlamentară, nu vom accepta să mergem la diferite evenimente organizate la Preşedinţie, la Condriţa. Am avut discuţii cu PDM”, a declarat Igor Munteanu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Deputatul Platformei DA a precizat că nu este important cum să fie demis actualul Guvern, ci cum să fie instalat altul nou.

„Nu este atât de complicat să avem 52 de voturi, când PAS ne va asigura numărul necesar de voturi şi împreună vom avea acordul PDM şi Pro Moldova de a participa la acest exerciţiu. Partidul Şor îl excludem din start. Putem construi bune intenții și cu grupurile politice care s-au săturat să vadă acțiunile necalificate ale Guvernului Chicu, în combinație cu interesele electorale ale președintelui Dodon”, a adăugat Munteanu.

Totodată, și deputatul PAS, Igor Grosu, a confirmat că săptămâna viitoare vor avea loc consultări între cele trei partide.

„Demult le-am propus colegilor de la Platformă să propună dumnealor colegilor de la PDM formatul în trei. Înțeleg că s-a acceptat formatul. Nu a fost posibil astăzi, din motive tehnice, și am convenit că la începutul săptămânii să discutăm în trei. Sper că o să avem mai multă claritate, indiferent de care o să fie rezultatul discuțiilor. Oricum o să fie un pas înainte. O să fie clare mai multe lucruri și sper eu să primim răspunsuri la mai multe întrebări ce ține de poziția PD-ului viitoarea garnitură guvernamentală, care sunt așteptările lor și cum văd ei lucrurile”, a precizat Igor Grosu.

La fel, și Grosu a exclus ca exponenți ai Partidului Politic Șor să facă parte dintr-un eventual nou Guvern instalat la Chișinău.

Potrivit deputatului PAS, până în prezent nu au fost discutate nume privind ocuparea anumitor funcţii într-un viitor Guvern.

Până la publicarea acestei știri, democrații nu au confirmat public, deocamdată, participarea la această întrevedere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X