Încă 8 oameni au murit de COVID-19, dintre care un medic și o asistentă medicală

Autor: , in COVID-19 / Populare / 21 iunie, 2020, 17:36

Încă opt persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus în Republica Moldova, printre care se numără și doi lucrători medicali. Cea mai tânără dintre victime este o asistentă medicală în vârstă de 45 de ani.

Astfel, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Republica Moldova s-a ridicat la 473.

În total, 23 lucrători medicali au pierdut lupta cu boala, din cauza infecţiei COVID-19.

Deces 466: Bărbat de 45 de ani din raionul Ocniţa, internat la IMSP SR Ocnița pe 12 iunie. Comorbidităţi: obezitate, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 467: Bărbat de 58 de ani din mun. Cahul, transferat în stare foarte gravă de la IMSP SR Cahul la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, angiopatie diabetică, nefropatie diabetică.

Deces 468: Bărbat de 64 de ani din mun. Chișinău, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică virală, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 469: Femeie de 51 de ani din raionul Ceadîr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadîr – Lunga, internată pe 17 iunie, cu pneumonie bilaterală.

Deces 470: Femeie de 84 de ani din raionul Orhei, internată la IMSP SR Orhei pe 10 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemică cronică.

Deces 471: Bărbat de 72 de ani din raionul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.

„Cu regret, anunţăm decesul medicului Vasile Sârbu (deces 472), de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi, internat pe data de 18 iunie la Spitalul Clinic Republican, cu COVID-19. Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi putere să treacă peste aceste momente grele.

Totodată, ne exprimăm profunda tristeţe pentru pierderea asistentei medicale Victoria Maciuga (deces 473) de 45 ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului. Regretata colegă a fost internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 6 iunie, cu COVID-19. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Vezi și: Alte 247 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, confirmate duminică în Republica Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *