Trump spune că Bolton „va plăti scump” pentru publicarea cărții sale: „De acum îi vor cădea lui bombe în cap”

Autor: , in Externe / 21 iunie, 2020, 14:42

Preşedintele american Donald Trump a afirmat sâmbătă că fostul său consilier John Bolton „va plăti scump” pentru „încălcarea legii” prin publicarea cărţii sale.

„Bolton a încălcat legea, a fost denunţat şi învinuit că a făcut acest lucru, cu un preţ foarte scump de plătit. Îi place să lanseze bombe asupra oamenilor şi să-i ucidă. Acum, bombele vor cădea pe el!”, a scris preşedintele pe Twitter, potrivit digi24.ro.

Preşedintele american a reacţionat afirmând că fostul său consilier pentru securitate naţională va plăti un „preţ foarte mare” pentru că şi-a publicat lucrarea fără autorizarea Casei Albe, relatează AFP, citat de Agerpres.

Un judecător american tocmai a respins cererea guvernului SUA de a bloca lansarea pe piaţă a acestei cărţi. John Bolton „a pus în pericol securitatea naţională a Statelor Unite” şi „şi-a pus ţara în pericol”, a subliniat judecătorul Curţii Federale din Washington, Royce Lamberth, în decizia sa.

Fostul consilier al lui Donald Trump, calificat drept trădător joi de secretarul de stat Mike Pompeo, consideră că magnatul imobiliar este inapt pentru funcţia prezidenţială şi îl acuză în special că ar fi cerut ajutor omologului său chinez Xi Jinping pentru a fi reales în noiembrie, într-o carte cu dezvăluiri despre preşedintele Statelor Unite şi anturajul acestuia.

Casa Albă a angajat o procedură judiciară pentru a încerca să blocheze apariţia cărţii intitulate „The Room Where It Happened”, care ar urma să vadă lumina tiparului săptămâna viitoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *