Țuțu se plânge de presiuni enorme din partea organelor de forță: Voi sesiza autoritățile și misiunile diplomatice

Autor: , in Politic / Populare / 21 iunie, 2020, 18:57

Constantin Țuțu, se plânge de presiuni enorme din partea organellor de forță. Fostul deputat democrat susține că este filat în permanență acasă, iar acest lucru l-a determinat să sesizeze mâine, 22 iunie, autoritățile și corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova.

„De când am intrat în Republica Moldova, într-un mod din ce în ce mai deschis, unele persoane isterizează societatea noastră referitor la persoana mea și s-au grăbit prin a disemina în spațiul public fake news-uri în speranța deghizării propriilor eșecuri.

Dar cel mai grav este că instituţiile statului şi, în mod special, organele de securitate și forţă, pun în aplicare planuri aranjate în altă parte, organizându-mi provocări și situații care mi-ar știrbi imaginea și ar oferi cumva societății un prilej de a mă considera vinovat de toate relele din Republica Moldova”, a scris Constantin Țuțu pe Facebook.

Potrivit lui, în aceste zile se fac presiuni enorme din partea acestor organe, cu implicarea persoanelor sub acoperire și tot felul de mijloace speciale, pentru a i se fabrica dosare penale la comandă.

„În această situație, informez opinia publică că mâine voi sesiza organele competente și Corpul Diplomatic acreditat în Republica Moldova în legătură cu intensificarea abuzurilor în adresa mea, fiind filat domiciliul în permanență. De asemenea, voi sesiza autoritățile competente referitor la provocările care sunt organizate în aceste zile de către organele de securitate și forţă, urmărindu-se plasarea intenționată a unor obiecte sau substanțe interzise în domiciliul personal, pentru ca ulterior, la efectuarea percheziției, să se declare că le-au găsit acolo, instalarea unor dispozitie electronice în automobilul meu etc. Dar, cel mai cinic este că se încearcă implicarea familiei mele în toate aceste nelegiuiri”; a mai scris Țuțu.

Fostul deputat a făcut un apel public către organele de forță, pentru ca acestea „să înceteze imediat provocările puse la cale și abuzurile asupra mea și familiei sale, iar ceea ce ar trebui să îngrijoreze, nu este persoana sa, însă ceea ce se întâmplă cu adevărat în Republica Moldova”.

Amintim că fostul parlamentar PDM este învinuit de trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20.000 de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – îmbogățire ilicită, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

La data de 27 martie curent, Țuțu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Vezi și: Ședința de judecată în dosarul lui Țuțu, amânată. Motivul pentru care nici procurorii nu s-au prezentat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *