COVID-19: Moldova, lider absolut în Europa la infectări în ultima săptămână

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 22 iunie, 2020, 08:24

Republica Moldova a fost în săptămâna 15-21 iunie lider absolut în Europa la infectări cu noul tip de coronavirus, raportat la populație.

Moldova a înregistrat o nouă creștere semnificativă a numărului de infectări săptămâna trecută, înregistrând un total de 2.460 de noi cazuri, un nou record negativ pentru țara noastră, după ce în perioada 8-14 iunie se înregistraseră 2.040.

Republica Moldova a ajuns astfel la o medie de 702 cazuri noi la un milion de locuitori în săptămâna trecută, fiind lider detașat în Europa la acest capitol.

A doua cea mai afectată țară de pe continent a fost Macedonia de Nord, cu o medie de 499 de infectări la un milion de locuitori.

Belarus, țara cea mai afectată din Europa pe parcursul lunii mai și începutul lunii iunie, a fost în perioada 15-21 iunie pe locul 3, cu o medie de 477 de infectări la un milion de locuitori.

Creștere și a numărului de decese

Moldova a fost pentru a doua săptămână consecutiv pe locul 2 în Europa la capitolul decese, alte 67 de persoane pierzând lupta cu boala. A fost un nou record negativ, după ce în perioada 8-14 iunie se înregistraseră 65 de decese.

Această statistică ne plasează din nou pe locul 2 pe continent, cu o medie de 19,1 decese la un milion de locuitori.

Cea mai afectată a fost Macedonia de Nord, cu 23 de decese la un milion de locuitori, în timp ce Suedia, cu o medie de 17,5 decese, a fost pe locul trei în Europa.

Este de menționat că raportarea se face pentru o populație de 3,5 milioane de locuitori în Republica Moldova, inclusiv Stânga Nistrului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X