O săptămână de la reluarea zborurilor de la Chișinău; De ce de pe aeroport operează practic o singură companie

Autor: , in Populare / Social / 22 iunie, 2020, 10:24

Luni, 22 iunie, a început a doua săptămână de la reluarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Chiar și așa, numărul curselor este unul extrem de redus, iar acestea sunt operate în proporție de peste 90% de către o singură companie – Wizz Air.

Spre exemplu luni, 22 iunie, de la Chișinău sunt efectuate doar 6 curse regulate. Toate sunt operate de Wizz Air. De altfel, și în următoarele zile majoritatea absolută a curselor vor fi operate de această companie low-cost, iar asta în condițiile în care până la declanșarea pandemiei de la Chișinău zburau în jur de 15 companii aeriene.

Principala cauză este criza provocată de pandemia de coronavirus, care face ca statele europene să își țină deocamdată granițele închise pentru cetățenii moldoveni.

Astfel, majoritatea statelor europene permit accesul cetățenilor moldoveni doar în cazul în care aceștia cu contract de muncă sau permis de ședere. Mai mult, unele state impun moldovenii să aibă cu ei un test negativ la coronavirus sau să-l efectueze la intrarea în țară.

Citește și: Moldovenii riscă să fie izolați de restul lumii. Acces interzis sau reguli stricte pentru cei care vor să călătorească în această vară

Măsura este aplicată în condițiile în care Republica Moldova a fost, pentru a doua săptămână consecutiv, pe primul loc în Europa la numărul de infectări cu COVID-19 raportat la populație. Țara noastră a înregistrat în săptămâna 15-21 iunie o medie de 702 infectări la un milion de locuitori.

Citește și: COVID-19: Moldova, lider absolut în Europa la infectări în ultima săptămână

De la 1 iulie ar urma să-și reia zborurile și alte companii, printre care și Air Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X