captură video

Partidul politic Pro Moldova a fost înregistrat oficial în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrian Candu. Potrivit lui, înregistrarea partidului a avut loc pe 18 iunie, după îndeplinirea tuturor cerințelor legale în acest sens.

„Am colectat peste 6000 de semnături și am avem 23 de organizații teritoriale. La începutul lunii iunie am organizat congresul de constituire”, a declarat Candu, care a anunțat și poziționarea formațiunii pe arena politică: „Suntem un partid modern de centru-dreapta.

„Suntem partidul cetățenilor care munesc, care cred în drepturile lor și cred că țara poate fi mai prosperă și mai unită astăzi. Pro Moldova a apărut în contextul unei crize morale, economice și sanitare profunde. Țara e administrată fără viziune, ineficient și în interesul unei persoane. R. Moldova a ajuns în izolare internațională”, a declarat fostul președinte al Parlamentului.

În ceea ce privește participarea la alegerile prezidențiale, Candu a lăsat loc de interpretări. „Pro Moldova va avea o poziție pragmatică”, a menționat politicianul.

Potrivit lui, noul partid va susține o economie socială de piața, cu rol de bunăstare și securitate socială pentru fiecare cetățean. Totodată, partid militează pentru statul de de drept, susține Andrian Candu, dar și pe relații de respect și cooperare cu toți vecinii.

„Fără Pro Moldova de astăzi nu se va realiza nimic în viața politică din R. Moldova. Ne referim la expertiza și experiența pe care o au colegii în diferite domenii. Și nu doar colegii din Parlament, ci și cei din teritoriu”, a mai spus Candu.

Acesta nu a ezitat să amintească un scop apropiat al formațiunii: răsturnarea actualului Guvern și învestirea unui nou Executiv.

„Cu actele în regulă, suntem gata de orice provocare”, a conchis politicianul.

Amintim că Pro Moldova are în Parlament 14 deputați, toți foști membri ai Partidului Democrat, pe listele căruia au acces în Parlament ca urmare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here