COVID-19: Italia înregistrează cele mai puține infectări după 25 februarie. De peste 50 de ori mai puține decât Moldova

Autor: , in COVID-19 / Externe / 23 iunie, 2020, 20:46

Italia a raportat marţi doar 113 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mic număr anunţat de autorităţile italiene de la 25 februarie, la 5 zile de la izbucnirea pandemiei. Raportat la populație, în ultimele 24 de ore Italia a înregistrat de peste 50 de ori mai puține cazuri decât Moldova.

Primul caz de transmitere locală a fost anunţat în Italia în data de 20 februarie. Pe 26 februarie, Italia avea 76 de cazuri noi, iar acest număr a crescut brusc la 252 în ziua următoare şi a cunoscut apoi o creştere dramatică până la sfârşitul lunii martie.

În urma datelor comunicate marţi de Agenţia de Protecţie Civilă italiană, numărul total al infectărilor a urcat la 238.833, iar bilanţul deceselor a crescut cu 18 victime şi a ajuns la 34.675.

Numărul deceselor anunţate marţi este cel mai mic raportat de autorităţi după data de 2 martie.

O altă veste pozitivă vizează cazurile active, al căror număr a scăzut cu peste o mie în comparaţie cu ziua de luni şi a ajuns la 19.573. Acest parametru a atins valoarea maximală – 108.000 – în data de 19 aprilie.

Italia este una dintre ţările care au fost cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19. Autorităţile de la Roma au decretat carantină naţională la începutul lunii martie şi primele măsuri de relaxare a restricţiilor au fost adoptate gradual la începutul lunii mai.

De peste 50 de ori mai puține cazuri decât Moldova, raportat la populație

Spre comparație, Republica Moldova a înregistrat 351 de cazuri în ultimele 24 de ore, de peste 3 ori mai multe decât Italia.

Dacă ne-am raporta la populație, atunci Italia (60 de milioane de locuitori) a înregistrat 1,88 cazuri la un milion de locuitori, în timp ce Moldova (3,5 milioane locuitori), 100 de cazuri la un milion de locuitori. Țara noastră înregistrează astfel de peste 50 de ori mai multe cazuri raportat la populație, statistică ce demonstrează gravitatea situației în Republica Moldova.

Numărul mic de cazuri înregistrate de Italia în ultima perioadă au determinat mai multe state, printre care România, să introducă această țară în categoria celor „verzi”. Astfel, cei care vin din Italia în România nu vor mai fi obligați să intre în carantină timp de 14 zile.

Moldova a rămas în continuare în „zona roșie” pentru România.

Citește și: România a eliminat carantina pentru cei care vin din Italia și Franța; Ce se întâmplă cu Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X