Fără a avea un loc de muncă, un bărbat a luat mită, susținând că are influență la Poliția din Bălți

Autor: , in Social / 23 iunie, 2020, 17:05

Un bărbat, originar din Ungheni, a fost reținut în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție la Bălți într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un tânăr 10.000 de lei, susținând că i-ar putea determina pe angajații Inspectoratului de Poliție Bălți să adopte o decizie favorabilă în dosarul acestuia, deschis pentru șantaj și samavolnicie.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul, neîncadrat în câmpul muncii, ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți, în gestiunea cărora se află materialele în privința declarantului și că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă în acest caz în schimbul a 10 000 de lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, bănuitul fiind reținut în flagrant, în parcarea unui magazin din Bălți, ulterior primirii mitei de 10.000 de lei.

Acesta a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale (150.000 -200.000 de lei) sau închisoare de la 2 la 6 ani.

În prezent, ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmărire penală și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențială implicare a altor funcționari în prezenta cauză.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X