Încă 6 moldoveni au pierdut lupta cu viața, din cauza COVID-19. Cine sunt victimele

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 23 iunie, 2020, 17:13

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova au fost înregistrate alte 6 decese provocate de noul coronavirus. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 490.

Ultimele decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova, potrivit raportului celor de la Sănătate:

Deces 485: Bărbat de 89 ani, din Chișinău, internat la SCM Nr. 1, pe data de 3 iunie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort, hipertensiune arterială gr. II.

Deces 486: Femeie de 88 ani, din Chișinău, internată pe la SCM Nr. 1, pe data de 4 iunie. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Deces 487: Femeie de 63 ani, din raionul Basarabeasca, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 12 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II, cardiomiopatie mixtă.

Deces 488: Bărbat de 64 ani, din raionul Cimișlia, internat la SR Cimișlia, pe data de 11 iunie. Comorbidități: demență vasculară, polineuropatie.

Deces 489: Femeie de 67 ani, din Chișinău, internată la SCM Nr. 1, pe data de 29 mai. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II.

Deces 490: Bărbat de 58 ani, din raionul Comrat, internat la IMSP SR Comrat, pe 18 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, accident vascular cerebral.

Alte 351 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 6 în Transnistria.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14.714 cazuri.
Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X