Iurie Reniță acuză că guvernarea vrea să numească o rudă a Irinei Vlah în funcția de ambasador în Azerbaijan

Autor: , in Politic / 23 iunie, 2020, 11:17

Deputatul Iurie Reniță acuză că șeful statului, Igor Dodon, împreună cu reprezentanții Ministerului de Externe intenționează să desemneze pentru funcția de ambasador în Azerbaijan o rudă a actualului bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah.

În cadrul unei conferințe de presă parlamentarul a declarat că Emil Jacotă a primit agrementele pentru funcția de ambasador în Azerbaijan, însă numirea acestuia este tărăgănată, astfel încât, într-un final, o rudă a actualului bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, să fie numită în această funcție.

„Emil Druc și Emil Jacotă au primit demult agrementele pentru Canada și Azerbaijan, dar actuala conducere a Ministerului de Externe, în cârdășie cu Dodon, Diacov și Filip le-au dat uitării, în loc lor intenționând să promoveze alte persoane, pe principii exclusiv politice. În locul lui Emil Jacotă pentru funcția de Azerbaijan urmează să fie desemnată o rudă a actualului bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, acesta fiind nimeni altul decât verișorul ei, un oarecare Valentin Vlah”, a declarat Reniță.

Parlamentarul susține că ambasadorii se vor numi pe criterii politice întrucât ar fi eșuat „politica echilibrată elaborată la Moscova și promovată de la Chișinău de Dodon și camarela lui politică”

„După eșecul total al așa-numitei politici externe echilibrate a lui Dodon, promovat cu atâta insistență de foști și actuali miniștri de Externe, astăzi Republica Moldova se află într-o izolare internațională totală. trebuie să fim recunoscători României și UE că mai dau unele mesaje de susține a Republicii Moldova pentru un eventual parcurs european. În rest, culegem roadele vedetei nr. 1 a politicii externe echilibrate, Igor Dodon, care promovează cu docilitate acest concept rusesc pentru a ne menține, în continuare, în sfera exclusivă a intereselor rusești, astfel ca noi să acceptăm tot echilibrat și cumpătat prezența trupelor rusești de ocupație pe teritoriul nostru”, a mai declarat Iurie Reniță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X