Joe Biden a devenit favorit pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA; Cotele caselor de pariuri

Autor: , in Externe / 23 iunie, 2020, 15:45

Candidatul democrat pentru funcția de președinte al SUA, Joe Biden, a devenit favorit la câștigarea alegerilor în ultimele săptămâni, pe fondul proastei gestiuni a crizei COVID-19 și a protestelor care au cuprins țara. 

Casele de pariuri îi oferă candidatului democrat cote cuprinse între 1,6 și 1,7, în timp ce actualul președinte a ajuns la cote între 2,2 și 2,4. Asta în condițiile în care până în luna martie bookmakerii îl vedeau favorit pe Trump.

De altfel, și în sondaje Joe Biden se bucură de o încredere mult mai mare decât cea a lui Trump.

Biden, fost vicepreşedinte al SUA, şi-a mărit avansul la 13 puncte procentuale în faţa preşedintelui în funcţie, republicanul Donald Trump, conform celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, în contextul în care americanii devin tot mai critici faţă de modul în care miliardarul de la Casa Albă gestionează criza coronavirusului şi protestele împotriva brutalităţii poliţiei, transmite Reuters.

Potrivit sondajului, întreprins în intervalul 10-16 iunie, 48% dintre alegătorii înregistraţi au declarat că îl sprijină pe Biden, prezumtivul candidat democrat în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, şi doar 35% că îl susţin pe Trump.

Avantajul lui Biden este cel mai mare consemnat de anchetele Reuters/Ipsos de când democraţii au dat startul alegerilor primare pentru desemnarea contracandidatului lui Trump în noiembrie.

Un sondaj CNN realizat tot în iunie a arătat o diferenţă de 14 procente în favoarea lui Biden în rândul votanţilor înregistraţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X