România a eliminat carantina pentru cei care vin din Italia și Franța; Ce se întâmplă cu Moldova

Autor: , in COVID-19 / Politic / Social / 23 iunie, 2020, 08:54

Italia şi Franţa intră pe „lista verde” a statelor cu risc redus de infectare cu noul coronavirus, iar cetăţenii care merg în România din aceste ţări nu vor mai fi nevoiţi să se izoleze la domiciliu. Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, Moldova rămâne în continuare izolată.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București a adoptat luni hotărârea nr. 31, prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Astfel, au fost adăugate încă 5 state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Astfel, cetățenii care vin din 22 de state europene să circule liber România, măsură care nu vizează și Republica Moldova, văzută în zona roșie a Europei din cauza multitudinii de noi cazuri de COVID-19. Cetățenii români care merg în România din Republica Moldova trebuie să stea 14 zile în carantină, în timp ce cei moldoveni pot să treacă Prutul doar dacă au un permis de ședere, contract de muncă sau sunt la studii.

Amintim că Moldova a fost, în săptămâna 15-21 iunie, lider absolut în Europa la infectări pe cap de locuitor cu COVID-19.

Citește și: COVID-19: Moldova, lider absolut în Europa la infectări în ultima săptămână

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X