Rusia a recunoscut din greșeală căsătoria unui cuplu gay

Autor: , in Externe / 23 iunie, 2020, 16:56

Oficialii ruși par să fi recunoscut căsătoria unui cuplu gay, după ce au trimis o decizie privind o deducere fiscală directorului unei organizații pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT căsătorit cu partenerul său de viață în Statele Unite, scrie The Moscow Times, citat de digi24.ro.

În Rusia nu sunt permise căsătoriile între persoane de același sex, însă sunt recunoscute căsătoriile înregistrate în străinătate atâta timp cât nu sunt între rude apropiate sau între persoane deja căsătorite.

„Statul rus a trimis această deducere fiscală și astfel ne-a recunoscut căsătoria”, a scris Igor Kochetkov, pe Facebook. „Niciunul dintre noi nu este implicat într-o altă căsătorie, nu suntem nici rude apropiate, așadar, căsătoria noastră este recunoscută de statul rus”, a mai adăugat bărbatul.

Nu este primul caz de acest fel. În 2018, un angajat al primăriei din Moscova a ștampilat certificatul de căsătorie al unui alt cuplu gay căsătorit în Danemarca. Ulterior, autoritățile au negat că au recunoscut această căsătorie, iar cuplul a fost nevoit să fugă din țară din cauza numeroaselor amenințări primite.

Rusia va organiza un vot la nivel naţional între 25 iunie şi 1 iulie asupra unor modificări propuse la Constituţie, care datează din 1993, între care un amendament care i-ar permite lui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate de şase ani, după încheierea mandatului actual, dar și definirea căsătoriei ca o uniune între un bărbat și o femeie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X