Socor: Prezența lui Dodon la paradă, „slugărnicie” față de Moscova și „umilință” pentru un stat independent

Autor: , in Politic / Populare / 23 iunie, 2020, 19:53

Prezența președintelui Igor Dodon la parada de la Moscova este un exemplu de „slugărnicie” față de Rusia și un mesaj electoral în an prezidențial, consideră analistul politic Vladimir Socor.

El a comentat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, decizia lui Igor Dodon, de a participa la paradă amânată a președintelui rus Vladimir Putin, prilejuită de împlinirea a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

„Prezența dlui Dodon este în linia tradițională a slugărniciei unora dintre conducătorii de la Chișinău față de Moscova. Consider că este un gest nu atât de politică externă din partea dlui Dodon, dar un gest, în primul rând, de politică internă pentru a oferi alegătorilor săi acea marfă cu care ei s-au obișnuit și sunt condiționați să o primească de atâția ani de zile. Asta așteaptă nucleul dur al alegătorilor dlui Dodon. Suntem în preajma alegerilor prezidențiale, asta are dl Dodon să le ofere alegătorilor săi”, a declarat analistul politic.

El a mai spus că indiferent dacă exista sau nu pandemia, Dodon „nu trebuia să participe la acest eveniment”. deoarece „este o umilință la adresa unui stat independent cum este Republica Moldova”.

„Dodon ar fi avut obligația să se solidarizeze cu Ucraina și cu Georgia, dar dl Dodon nu a făcut acest lucru. Motivele de politică externă ale dlui Dodon cred că sunt de natură secundară, dânsul sigur dorește să obțină bunăvoința dlui Putin, dar, în principal, politica internă este determinanta acțiunilor dlui Dodon și în politica externă”, a completat Vladimir Socor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X