Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că ministra Sănărății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, se face vinovată de multe lucruri gestionate incorect în cazul situației epidemiologice și merită demisă. Mai mult, Sandu susține că moțiunea simplă împotriva ministrei este un prim exercițiu care va arăta dacă poate fi demis și Guvernul condus de Ion Chicu.

„Ea trebuie demisă. Întrebare este dacă vor fi suficiente voturi. Noi suntem de acord că Dumbrăveanu trebuie demisă, tot Guvernul trebuie demis, dar să vedem dacă sunt voturi pentru demiterea ministrului Sănătății, pentru că, într-adevăr, ea se face vinovată de foarte multe lucruri. Dacă era un ministru competent și cu verticalitate trebuia să iasă și să spună oamenilor să nu să se uite la Igor Dodon care se contrazicea în declarații și acțiuni și bate câmpii”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Sandu susține că Dumbrăveanu se face vinovată pentru că nu a susținut domeniul sănătății și oamenii din acest sistem au ajuns epuizați și infectați cu COVID-19.

„Ea nu a susținut propriul sistem și nu a protejat oamenii, nu a protejat personalul medical și acum am ajuns într-o situație în care nu știm dacă semnul medical va rezista. Oamenii trebuie să înțeleagă că atunci când vorbim că nu știm dacă sistemul medical va rezista asta înseamnă că nu se pune în pericol doar capacitatea sistemului medical de tratare a persoanelor infectate cu COVID-19, dar se pune în pericol și capacitatea sistemului medical de a trata alte boli, de a trata cetățeni în general. Medicii sunt epuizați, stresați și supărați pentru că au fost abandonați de stat și pentru că foarte multă lume crede falsurilor și îi acuză de lucruri grave, în situația în care ei își riscă viața, iar unii din ei și-au pierdut viața”, a mai spus lidera PAS.

Fosta lideră a Executivului a declarat că exercițiul de demitere a ministrei Sănătății va arăta dacă se găsesc suficiente voturi pentru demiterea Guvernului condus de Ion Chicu.

Grupul parlamentar Pro Moldova a depus joi o moțiune simplă în politici de sănătate, împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Deputații o acuză de gestionare defectuoasă a crizei pandemice.

Totodată, Pro Moldova cere reevaluarea urgentă a politicilor în domeniul sănătății.

De menționat că la începutul lunii iunie curent Platforma DA a anunțat că a pregătit o moțiune de cenzură împotriva Guvernului și chema toți deputații să o semneze. În una din zile, cei din Platformă au expediat moțiunea celor din PAS.

La ultima întrevedere PAS-Platforma DA de acum câteva zile, în care s-a discutat despre demiterea actualului Guvern și formarea altuia, spiritele au fost încinse, iar Maia Sandu a recunoscut că i-a „crăpat răbdarea”.

Potrivit surselor Cotidianul, spiritele s-au încins în momentul în care cei de la Platforma DA au cerut un „răspuns clar” dacă PAS „susține sau nu moțiunea de cenzură”.

„Până la urmă nu s-a ajuns la un acord în privința moțiunii de cenzură”, ne-au mai transmis unii dintre participanții la ședința în cauză.

Amintim că majoritatea parlamentară formată din PDM și PSRM numără 50 de deputați. Majoritatea de 51 de deputați este însă asigurată de deputatul independent Alexandr Oleinic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here