Cei 75 de militari care au participat la parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei, vor sta 14 zile în carantină. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Pînzari susține că cei 75 de militari moldoveni, înainte de plecare au fost testați la COVID-19, iar pe parcursul aflării lor la Moscova au fost ținuți sub supraveghere medicală. Aceștia urmează să revină în țară noaptea aceasta.

„Astăzi, la revenire, vor fi cazați într-o cazarmă unde vor fi în carantină timp de 14 zile. Înainte de plecare, militarii au efectuat de 4 ori testul la COVID-19, iar la Moscova li se măsura temperatura corpului de 5 ori pe zi, la intrarea și la ieșirea din cazarmă”, a declarat ministrul Apărării.

Potrivit lui Alexandru Pînzari, cei 75 de militari au zburat la Moscova cu un avion charter, comandat și plătit de Federația Rusă.

„A fost o hotărâre de Guvern, aprobată în luna februarie prin care au fost planificate măsurile de sărbătorire a aniversării de 9 mai și a fost expres prevăzută această deplasare la Moscova”, a menționat ministrul Apărării.

Și Igor Dodon ar putea câteva zile în carantină. Presa rusă a scris că oaspeţii străini prezenţi la parada din Piața Roșie ar putea fi plasaţi în carantină pentru 3 zile.

Vezi și: (FOTO) Ce cadou a primit Dodon de la Putin, după ce a participat la parada de la Moscova

Președintele Republicii Moldova a participat la această ceremonie, alături de liderii din Belarus, Abhazia, Kazahstan, Kârgâzstan, Serbia, Tadjikistan, Uzbekistan și Osetia de Sud.

Analistul politic Vladimir Socor consideră că prezența președintelui Igor Dodon la parada de la Moscova este un exemplu de „slugărnicie” față de Rusia și un mesaj electoral în an prezidențial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here