Creșterea accelerată a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, în ultimele săptămâni, a determinat Organizația Mondială a Sănătății să introducă țara noastră într-un top al statelor în care sistemul medical ar putea intra în colaps.

Potrivit lui Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, Moldova se numără printre cele 11 state din Europa și Asia Centrală în care numărul de infectări a crescut puternic în ultimele două săptămâni.

„În 11 dintre aceste țări, transmisia accelerată a dus la o creștere foarte semnificativă, care, dacă este lăsată necontrolată, va împinge sistemele de sănătate în colaps”, a declarat Kluge, pentru Euronews.

Celelalte țări menționate de Kluge sunt Suedia, Armenia, Azerbaijan, Macedonia de Nord, Kazahstan, Albania, Kârgâzstan, Bosnia și Herțegovina, Ucraina și Kosovo

Moldova, lider absolut în Europa la infectări în săptămâna 15-21 iunie

Republica Moldova a fost în săptămâna 15-21 iunie lider absolut în Europa la infectări cu noul tip de coronavirus, raportat la populație.

Moldova a înregistrat o nouă creștere semnificativă a numărului de infectări săptămâna trecută, înregistrând un total de 2.460 de noi cazuri, un nou record negativ pentru țara noastră, după ce în perioada 8-14 iunie se înregistraseră 2.040.

Republica Moldova a ajuns astfel la o medie de 702 cazuri noi la un milion de locuitori în săptămâna trecută, fiind lider detașat în Europa la acest capitol.

A doua cea mai afectată țară de pe continent a fost Macedonia de Nord, cu o medie de 499 de infectări la un milion de locuitori.

Belarus, țara cea mai afectată din Europa pe parcursul lunii mai și începutul lunii iunie, a fost în perioada 15-21 iunie pe locul 3, cu o medie de 477 de infectări la un milion de locuitori.

Citește și: Cum îl contrazic flagrant statisticile pe Nicolae Furtună și de ce Georgia este un exemplu în lupta cu COVID-19

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here