După 116 ani, o fabrică Volkswagen a încetat producția de mașini cu motoare termice: Începe era 100% electrică

Autor: , in Auto / 27 iunie, 2020, 14:04

Volkswagen a încheiat producția de mașini cu motoare termice la fabrica din Zwickau, după 116 ani de activitate. De acum înainte, grupul german va produce la Zwickau doar modele electrice pentru brandurile Volkswagen, Audi și Seat, cu o capacitate anuală de 330.000 de unități.

Un exemplar Volkswagen Golf R Estate este ultima mașină cu combustie internă ce a ieșit, în această săptămână, de pe liniile de producție ale uzinei din Zwickau. După 116 ani și peste 6 milioane de mașini construite, nemții au încetat producția de modele cu motoare termice. scrie Automarket.ro.

De acum înainte, uzina germană va produce doar modele electrice pentru Volkswagen și, ulterior, pentru brandurile Audi și Seat. Capacitatea anuală de producție este estimată la 330.000 de unități.

Fabrica a intrat oficial în perioada de tranziție, urmând ca primul vehicul electric produs la Zwickau să fie ID.4, până la sfârșitul lui 2020. Tot acolo este plănuită și producția unui SUV electric Audi, fără ca Volkswagen să ofere detalii deocamdată.

Aceasta este prima uzină a grupului care trece la producția exclusivă de mașini electrice, după investiții cumulate de 1.2 miliarde de euro.

Potrivit informațiilor oficiale, 6 modele electrice din grupul VW vor intra pe liniile de producție de la Zwickau până la sfârșitul anului viitor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *