Foto simbol

Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza bolii, conform calculelor Reuters, bazate pe o medie în perioada 1 – 27 iunie. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde.

În doar cinci luni, numărul de morți COVID-19 a depășit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecțioase, scrie Mediafax.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA și 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Experții în sănătate publică analizează modul în care problemele demografice afectează ratele de deces în diferite regiuni. Unele țări europene cu populații mai în vârstă au raportat rate de fatalitate mai mari, de exemplu.

Un raport din aprilie al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a analizat peste 300.000 de cazuri din 20 de țări și a constatat că aproximativ 46% din toate cazurile de deces au depășit vârsta de 80 de ani.

În Indonezia, se crede că sute de copii au murit, oficialii din domeniul sănătății au atribuit decesele malnutriției, anemiei și facilităților inadecvate de locuit ale copiilor.

Experții din domeniul sănătății avertizează că datele oficiale probabil nu spun povestea completă, mulți considerând că, în unele țări, probabil că atât cazurile, cât și decesele au fost sub-raportate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here