Igor Dodon o întreba frecvent pe Maia Sandu dacă poate prelua controlul asupra Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în condițiile în care guvernarea coaliției PSRM-ACUM nu reușea să găseasă, timp de mai multe luni, un conducător al instituției. Afirmația îi aparține fostei șefe a Guvernului din acea perioadă, Maia Sandu.

UPDATE Serviciul de presă al Președinției nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta afirmațiile Maiei Sandu.

Știrea inițială:

Invitată la emisiunea „Context” de la postul BTV, lidera PAS a dezvăluit că fostul său partener de coaliție, liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, o întreba în fiecare zi dacă poate „lua” ANSA.

„Vă spun sincer… probabil o spun public pentru prima dată. Timp de cinci luni am căutat un candidat bun pentru ANSA. Cinci luni. Da, au fost specialiști buni, dar ei nu au vrut să muncească acolo”, a declarat ea.

„Au fost foarte multe… îndeosebi domnul Dodon, în fiecare zi când mă vedea, mă întreba: pot să iau ANSA? Am spus că nu are voie să ia ANSA. Și am căutat oameni buni”, a mai spus fosta prim-ministră.

„A venit chiar un concetățean care lucra în Marea Britanie în același sector, de siguranță a alimentelor. Un specialist foarte bun, a lucrat mult timp acolo, înțelegea totul. Dar când am început să discutăm despre câtă corupție este acolo, omul ne-a spus că nu vrea să devină procuror, ci să se ocupe de siguranța alimentelor”, a adăugat Maia Sandu.

Cotidianul.MD va reveni cu o reacție din partea Președinției la aceste afirmații.

Amintim că la circa două săptămâni de la preluarea puterii de către alianța PSRM-ACUM, Ion Sula a fost demis din funcția de director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Ulterior, instituția a fost condusă mai multe luni de un director interimar.

După debarcarea blocului ACUM de la guvernare, Guvernul Chicu, instalat la inițiativa președintelui Dodon, l-a numit pe Vladislav Cotici șef la ANSA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here