Foto: Arhiva IGSU

Un tânăr de 19 ani s-a înecat într-un lac din sectorul Botanica al Capitalei. Salvatorii au fost alertați aseară, 28 iunie, pentru a recupera corpul neînsuflețit al tânărului din lacul Muzeul Satului.

Apelul la 112 a fost recepționat la ora 22:49. Potrivit primelor informații, băiatul s-ar fi înecat în lacul situat pe bulevardul Dacia 50/8 din Chișinău.

Ajunși la fața locului, salvatorii au stabilit că un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au extras din apă cadavrul tânărului de 19 ani.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept.

Solicitată de Cotidianul.md, ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati a declarat că victima se afla la distracție împreună cu alți 4 prieteni.

Tânărul de 19 ani a mers să se scalde în lac și nu a mai putut ieși. Doi dintre prieteni au încercat să îl ajute să iasă la mal, dar nu au reușit.

În acest context IGSU, avertizează repetat cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de securitate la scăldat:

Oamenii sunt rugați să meargă la bazinele acvatice amenajate cu stații de salvare.

Totodată, nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, în condiții meteorologice nefavorabile, dar și în stare de ebrietate.

Maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copii în timpul vacanțelor de vară și să evite scăldatul și aflarea acestora de unii singuri în preajma bazinelor acvatice.

Conform IGSU, de la începutul anului 2020 în iazurile și râurile din țară și-au pierdut viața 26 de persoane inclusiv 3 minori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here