Până la sfârșitul lunii iulie curent, Republica Moldova ar putea primi din partea Uniunii Europene împrumutul de 100 milioane de euro menit pentru atenuarea impactului COVID-19 în ţara noastră. Despre asta anunță Consiliul Coaliţiei PDM-PSRM, întrunit luni în ședință.

Conform unui comunicat remis de cele două formațiuni politice, părţile au discutat despre împrumutul de 100 milioane de euro care urmează a fi acordat de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului Covid-19 în ţara noastră, anunțând că condiţiile de acordare a banilor au fost agreate de Republica Moldova şi Comisia Europeană,

„În cel mai scurt timp, până la sfârşitul lunii iulie, banii vor ajunge în ţară”, se arată în comunicat.

Parlamentarii PDM şi PSRM au solicitat Executivului măsuri sporite de protecţie a cetăţenilor împotriva răspândirii Coronavirusului de tip nou şi o gestionare mai atentă a situaţiei din ţară, în contextul numărului de cazuri noi apărute zilnic.

Cele două formațiuni au venit cu propunerea ca salariile medicilor să fie majorate de câteva ori. În prima etapă, lefurile lucrătorilor medicali vor creşte cu 30% de la 1 septembrie, iar ulterior, de la 1 ianuarie salariile angajaţilor în medicină vor fi majorate cu încă 30%. O altă majorare – de 40% – va veni în prima jumătate a anului viitor.

În acelaşi timp, s-a convenit că în următoarea perioadă Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la buget, care să permită creşteri de alocaţii şi pe alte sectoare, cum ar fi infrastructura sau mediul de afaceri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here