Câțiva deputați socialiști și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au organizat o manifestație de protest în fața unui centru medical privat, fondat de Ștefan Gațcan care a părăsit rândurile socialiștilor și a aderat la grupul parlamentar Pro Moldova.

Manifestanții l-au numit pe Gațcan trădător și au scandat că „hoții trebuie să stea la dubă”.

„Timp de 2 luni, în plină iarnă, a muncit o echipă întreagă a PSRM, a mers din casă în casă, pentru a face posibilă victoria echipei, nu cea a lui Gațcan. Azi când am văzut acea postare că pleacă la o grupare oligarhică și consideră că acea grupare este net superioară altor partide care au acces în Parlament, a fost dezamăgire totală. Este o vorbă: „Iubesc trădătorii, nu iubesc trădarea”. Dar oare atunci când omul urăște trădarea, cum poate iubi un trădător? Eu urăsc trădarea și urăsc trădătorul, iar în cazul de față numele trădătorului este Gațcan”, a spus Vasile Bolea, fost șef al stafului electoral pe circumscripția Hâncești în cadrul alegerilor repetare din martie curent.

La rândul său, Grigore Novac se declară dezamăgit că a convins oamenii să își dea votul pentru Gațcan și îl numește „complicele lui Plahotnciu și Șor la distrugerea țării”.

Conducerea Pro Moldova a acuzat astăzi intimidări și presiuni, inclusiv asupra membrilor familiei, după ce Gațcan a părăsit rândurile fracțiunii PSRM și a aderat la fracțiunea parlamentară Pro Moldova. Potrivit deputatului Vladimir Cebotari, astăzi pe podul de la Telecentru mai mulți reprezentanți ai Pro Moldova au fost opriți în trafic de mai multe mașini și au fost amenințați cu răfuiala fizică.

Gațcan, ales deputat în martie în circumscripția Hâncești, și motivat plecarea prin faptul „că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here