(DOC) Procurorul general este chemat la audieri în Parlament. Explicațiile care i se cer

Autor: , in Justiție / Politic / 30 iunie, 2020, 09:11

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, anunță că împreună cu colegii din fracțiunea parlamentară Platforma DA au solicitat audierea în Parlament al procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Potrivit documentului semnat, Stoianoglo va trebui să ofere informații actualizate pe marginea dosarelor de rezonanță.

Potrivit lui Slusari, degrabă se face un an de la deschiderea dosarelor penale pe mai multe cazuri de rezonanță. O bună parte din ele au fost pornite la inițiativa lui Andrei Năstase.

„La moment, practic nu cunoaștem nimic despre mersul anchetei pe concesionarea Aeroportului, privatizării și concesionări ilicite în 2018-2019, cazul Bahamas, Metalferos, răpirea profesorilor turci, uzurparea puterii, interceptările telefonice. Nici în dosarul furtul miliardelor din sistemul bancar în ultima perioada nu vedem mișcări”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

În acest context, fracțiunea Platforma DA a solicitat invitarea procurorului general în plenul Parlamentului cu informația actualizată pe cazurile menționate mai sus.

„Dânsul nu este obligat să vină, dar noi sperăm că Stoianoglo înțelege că solicitarea vine din partea societății”, a adăugat Slusari.

Vedeți mai jos documentul:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X