(DOC) Scrisoare către procurorul general: Andronachi și nașul lui Dodon falimentează Metalferos

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 iunie, 2020, 11:06

O scrisoare anonimă, care ar fi semnată de acționari minoritari ai companiei Metalferos, a fost trimisă către mai multe redacții, deputați și procurorul general Alexandr Stoianoglo. Semnatarii acuză că această companie este falimentată intenționat, pentru a fi privatizată la un preț derizoriu.

Scrisoarea a fost publicată pe pagina sa de Facebook de către deputatul PAS Sergiu Litvinenco, care a remis-o și el procurorului general.

În scrisoare se menționează că deputatul PD Vladimir Andronachi, acuzat și în perioada guvernărilor anterioare că ar fi beneficiat din schemele din jurul acestei companii, nașul președintelui Igor Dodon, directorul financiar Serghei Catană, actualul director Igor Cujbă, contabilul șef Valentina Gurulea și Alexandru Nehtii, fostul adjunct al directorului, ar falimenta intenționat compania, pentru ca ulterior să fie privatizată la un preț derizoriu.

În document se mai acuză că activele companiei au scăzut de la 405 milione de lei la 378 pe parcursul anului 2019, iar acest lucru este cauzat de faptul că „amploarea furturilor a devenit enormă” după preluarea guvernării de către alianța PD-PSRM.

La începutul acestui an premierul Ion Chicu a anunțat că Metalferos va fi privatizată, fapt ce a trezit nemulțumirea opoziției, care a acuzat că s-ar urmări anumite interese financiare.

Citește și: Eșanu: Andronachi și Dodon au bătut palma la „Metalferos”. Acum de acolo se finanțează și PD și PSRM

În trecut, compania a fost ținta mai multor scandaluri, în ultimii ani fiind catalogată drept „principalul finanțator al PD-ului”.

Potrivit fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, săptămânal, de la Metalferos erau delapidate mijloace financiare în valoare de cel puțin 10 milioane de lei, iar acest lucru a fost stabilit în cadrul investigațiilor.

Citește și: (VIDEO) Morari: Nașul lui Dodon l-a intimidat pe procurorul din cazul Metalferos. Este raport la Stoianoglo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X