Furculiță a depus plângere la Procuratură în cazul Gațcan: Acuză că a fost corupt

Autor: , in Politic / 30 iunie, 2020, 21:23

Deputatul Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, a depus o plângere la procuratura generală, în care este vizat fostul său coleg Ștefan Gațcan.

Furculiță acuză că în procesul de trecere acestuia de la PSRM la Pro Moldova ar fi fost implicată și coruperea.

„Am depus la procuratură un denunț, în care am informat despre coruperea deputatului Ștefan Gațcan. În denunț am notat și alte cazuri de tentativă de corupere a unor deputați din fracțiunea PSRM. La sugestia procurorilor, pentru a păstra secretul anchetei, conținutul denunțului deocamdată nu poate fi făcut public. Sper, la fel ca și întregul popor, că oamenii legii vor trage la răspundere atât pe cei care cumpără deputații cu milioane de dolari, cât și pe alesul care și-a vândut mandatul. Repet, Ștefan Gațcan trebuie să renunțe la mandatul de deputat, obținut prin munca și efortul echipei PSRM”, a anunțat Furculiță.

Anterior, acesta a declarat că Gațcan i s-ar fi destăinuit că i s-au propus 500 de mii de euro sau dolari pentru a părăsi fracțiunea PSRM, dar că ar fi refuzat oferta.

„Sunt convins că între timp suma s-a dublat sau s-a triplat. Voi depune o plângere la Procuratură în care voi spune că domnul Gațcan mi-a vorbit despre suma care i s-a propus”, acuza Furculiță.

În urma trecerii lui Gațcan la PSRM, alianța de guvernare a ajuns să dispună de doar 49 de mandate. Pro Moldova, în schimb, a ajuns la 15 parlamentari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X