„Nu a rezistat tentației și ofertelor grase oferite”. Astfel a comentat deputatul democrat, Nicolae Ciubuc, plecarea lui Ștefan Gațcan din fracțiunea PSRM și aderarea la grupul parlamentar Pro Moldova.

Nicolae Ciubuc se declară uluit de faptul că Gațcan a ales să plece dintr-o formațiune și să adere la alta chiar dacă acum două săptămâni parlamentarii au aprobat o declarație de condamnare a traseismului politic.

„Pe fundalul plecărilor mai multor deputați din PDM, practic nu ne mai miră nimic. Asistăm în continuare la același scenariu de creare a premiselor pentru instaurarea haosului în Republica Moldova. Rămân șocat că asta se întâmplă pe fundalul faptului că am semnat câteva săptămâni în urmă acea hotărâre prin care am condamnat traseismul și coruperea politică la nivelul forului legislativ. În pofida acestui fapt, persoane care practic nu au niciun fel de scrupule, niciun fel de remușcări, demnitate și cu moralitate la pământ au atins astfel de acțiuni”, a declarat democratul.

Citește și: Reacția socialiștilor după ce Gațcan a părăsit PSRM: A recunoscut că i s-a propus o sumă mare de bani

Ciubuc și-a exprimat regretul că la câteva luni după ce a câștigat mandatul de deputat, Gațcan a părăsit echipa care l-a ajutat să îl obțină.

„Pe alocuri acest gest este inexplicabil, dar și explicabil fiindcă au menționat anterior și colegii, și noi am menționat nu o singură dată, că toate plecările au la bază nu interesul sau viziuni politice, ci corupere politică, oferirea de oferte și sume impunătoare, care într-un final fac ca verigile slabe de la PDM și iată că și de la PSRM să cedeze și să plece. Este regretabil mai ales că acest deputat, ca și mulți alții, are în spate votul alegătorilor. El a fost susținut de o echipă politică, a fost promovat de ea și împreună s-au angajat să ducă la bun sfârșit obiectivele asumate. El nu a rezistat tentației și ofertelor grase oferite”, a comentat democrat Nicolae Ciubuc.

Deși nu mai dispun de majoritate de voturi în Parlament, deputatul este sigur că activitatea Guvernului va continua și nu va avea de suferit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here