Proaspătul deputat socialist, Ștefan Gațcan, părăsește formațiunea politică și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Gațcan își motivează plecarea prin faptul că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor de pe circumscripția uninominală Hâncești, unde a câștigat mandatul e parlamentar în luna martie curent.

„Nu vreau să dezamăgesc alegătorii mei. Vreau să continuu realizarea promisiunilor electorale și știu cum pot face asta! Dar constat că aceste promisiuni nu le voi putea realiza alături de echipa PSRM din Parlament. În schimb, sunt profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic „Pro Moldova” se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin. Astfel, declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar „Pro Moldova”. Sunt conștient de toată mizeria, atacurile, falsurile și minciunile care nu vor ezita să curgă la adresa mea, dar rămân ferm pe poziții, nu voi ceda presiunilor și amenințărilor, voi rămâne fidel convingerilor mele, voi fi fidel alegătorilor din circumscripția Hâncești iar alături de așa o echipă profesionistă precum este Pro Moldova, sunt sigur că vom putea realiza fapte bune pentru Moldova”, a scris Gatcan pe pagina sa de Facebook.

Citește și: (FOTO) Candidatul PSRM la Hîncești, surprins în mai multe poze alături de Plahotniuc; Cum comentează Ștefan Gațcan

De menționat că odată cu plecarea lui Ștefan Gațcan de la socialiști, coaliția PSRM-PDM, plus independentul Alexandru Oleinic, a ajuns la 50 de deputați, sub limita de 51 de parlamentari care asigurau majoritatea parlamentară. Majoritatea oficială nu mai constituia 51 de deputați de când a plecat Efrosinia Grețu de la democrați, însă votul 51 era asigurat de Oleinic.

Gațcan este primul deputat socialist din actuala legislatură care alege să părăsească partidul și să adere la o altă formațiune parlamentară. De partea cealaltă, democrații au pierdut 16 deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here