captură privesc.eu

Conducerea Pro Moldova a acuzat astăzi intimidări și presiuni, inclusiv asupra membrilor familiei, după ce deputatul Ștefan Gațcan a părăsit rândurile fracțiunii PSRM și a aderat la fracțiunea parlamentară Pro Moldova. Potrivit deputatului Vladimir Cebotari, astăzi pe podul de la Telecentru mai mulți reprezentanți ai Pro Moldova au fost opriți în trafic de mai multe mașini și au fost amenințați cu răfuiala fizică.

Citește și: Un deputat PDM comentează plecarea lui Gațcan din PSRM: „Nu a rezistat tentației și ofertelor grase”

„Vom sesiza ambasadele și organizațiile internaționale”, a declarat liderul formațiunii, Andrian Candu, care a făcut un apel către reprezentenții structurilor de forță pentru a înceta presupusele acțiuni de intimidare.

„Un episod din „Brigada” pe podul de la Telecentru”

„Am planificat cu colegii să avem o vizită la Căușeni. Dar a trebuit să venim urgent înapoi, din cauza incidentelor la care s-a referit domnul Candu. Câțiva dintre colegii noștri au fost opriți de podul de la Telecentru de către persoane deja identificate. Au fost stopați în trafic, după care s-au apropiat alte mașini, s-au făcut mari presiuni, inclusiv amenințări cu răfuială fizică, pentru a se lua anumite decizii. Ceea ce s-a petrecut pe podul de la Telecentru seamănă cu multe dintre episoadele „Brigada” sau „Banditskii Peterburg”. Noi anii 90 am trecut demult”, a declarat Vladimir Cebotari.

„Am decis că după miile de mesaje cu amenințări, adresate colegilor noștri și familiilor lor, vom face o sesizare către organele de drept și așteptăm să fie luate măsuri. În sesizare vom scrie exact numele persoanelor și așteptăm măsuri exacte față de aceste persoane. Avem suficiente înregistrări audio și video despre cele petrecute”, a mai spus Cebotari.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament.

Vezi și: Un deputat PAS îi ironizează pe socialiști, după plecarea lui Gațcan: Au investit tușonkă, hrișcă, butelii cu gaz, plicuri cu bani

Gațcan: Vocea mea nu a fost auzită

În cadrul acesteia a vorbit și Ștefan Gațcan, care și-a argumentat plecarea din Partidul Socialiștilor.

Potrivit lui, vocea sa de specialist în domeniul medicinei nu a fost auzită în interiorul partidului, în condițiile în care pandemia COVID-19 a afectat grav Republica Moldova, iar lucrătorii medicali suferă cel mai mult din cauza crizei, iar zeci de medici și-au pierdut viața.

Acesta a răspuns apelurilor socialiștilor, care i-au cerut să-și depună mandatul „dacă i-a rămas măcar un pic de bun simț”.

„Voi decide eu personal”, a comentat Gațcan, cerându-se socialiștilor să înceteze intimidările la adresa sa și a familiei sale.

Citește și: (FOTO) Marea răzgândire a deputatului Gațcan? Ce mesaje posta acesta despre Candu cu o lună în urmă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here