Vlad Bătrîncea. Foto: a-tv.md

Socialiștii acuză că în spatele plecării deputatului Ștefan Gațcan de la PSRM la Pro Moldova stau „mafia și banii”, acuzându-l de implicare pe oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Într-o reacție dură, vicepreședintele PSRM Vlad Batrîncea a calificat plecarea lui Gațcan drept „prostituție politică” la comanda „proxenetului” de peste hotare, Vladimir Plahotniuc.

Ei i-au cerut lui Ștefan Gațcan să-și depună mandatul, întrucât „aparține cetățenilor raionului Hîncești și Partidului Socialiștilor”.

„V-am înaintat și am făcut în locul dvs. campanie electorală. Ați fost acum două săptămâni la domnul Furculiță și ați spus că v-au contactat cei de la Pro Moldova și v-au propus o sumă mare de bani. Atunci ați spus că nu veți accepta. Ce s-a întâmplat între timp? A dublat Plahotniuc suma?”, a declarat Batrîncea.

Mai mult, potrivit acestuia, cererea de plecare din PSRM a lui Gațcan a fost adusă în Parlament de către deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu.

„Depuneți mandatul și donați banii pe care i-ați primit de la Plahotniuc medicilor care luptă împotriva COVID”, a solicitat și liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Potrivit lui Furculiță, Gațcan i-a dezvăluit că i s-a propus suma de 500 de mii de euro sau dolari.

„Sunt convins că între timp suma s-a dublat sau s-a triplat. Voi depune o plângere la Procuratură în care voi spune că domnul Gațcan mi-a vorbit despre suma care i s-a propus”, a mai acuzat Furculiță.

În urma trecerii lui Gațcan la PSRM, alianța de guvernare a ajuns să dispună de doar 49 de mandate. Pro Moldova, în schimb, a ajuns la 15 parlamentari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here