Un deputat PAS comentează plecarea lui Gațcan din PSRM: „Dodon și PSRM plătesc pentru ”trădarea” din noiembrie 2019, când au oprit procesul dezoligarhizării”

Autor: , in Politic / 30 iunie, 2020, 16:31

Socialiștii plătesc „trădarea” din noiembrie 2019, atunci când au oprit procesul dezoligarhizării şi curăţirii justiţiei în schimbul unui efemer control asupra instituţilor statului. Astfel comentează deputatul fracțiunii Partidului Acțiunii și Solidarității (PAS), Sergiu Litvinenco.

„Dodon și PSRM pot să se lamenteze mult şi bine acum, să protesteze, să pună inscripții pe ușa sau să facă ”spume la gură” în conferințe de presă. Realitatea este că ei plătesc acum pentru ”trădarea” din noiembrie 2019 – inclusiv trădarea propriilor alegători –, atunci când au oprit procesul dezoligarhizării şi curăţirii justiţiei în schimbul unui efemer control asupra instituţilor statului. Atunci au intrat în jocul lui Plahotniuc, de atunci era previzibil că în această situație nu au cum să iasă învingători ci doar pierdanți”, susține parlamentarul.

Litvinenco comentează că, în condiţiile actuale, a pornit cursa contra cronometru.

„Dodon are șansa în ceasul al 12-lea sa arate că nu-l vrea pe Plahotniuc înapoi la butoane, altfel există riscul ca Plahotniuc să-şi facă o nouă majoritate care ar reintoarce țara la ceea ce a fost până în iunie 2019. Anticipatele pentru un nou Parlament sunt unica soluție în această situație, iar Dodon deține ”butonul magic”. Da, e un risc pentru el ca cetățenii să-l arunce la groapa de gunoi al istoriei – ceea ce, după mine ar fi excelent şi anume spre asta trebuie să tindem –, dar altă cale pur și simplu nu există la moment”, mai comentează Sergiu Litvinenco.

Gațcan, ales deputat în martie în circumscripția Hâncești, și motivat plecarea prin faptul „că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X