miercuri, iulie 1, 2020


Aproape jumătate de milion de lei. ANI confirmă că socialistul Novac a declarat date eronate în declarația de avere

Autor: , in Politic , - 15:44

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) conformă că deputatul socialist, Grigore Novac, ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea de date incomplete și eronate în declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de avere și interese personale, depuse în perioada 2015-2019. ANI anunță a sesizat Procuratura Generală despre acest caz.

Inspectorul de integritate a depistat o diferență semnificativă în mărime de 113.000 lei, generată în data de 18.12.2015, la achiziționarea unui automobil de către subiectul vizat, care ar fi depășit de 2,18 ori – cele 6 salarii medii lunare, prevăzute de art. 2 din Legea 1264 din 2002 privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii persoanelor cu funcţii de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere (abrogată 01.08.2016).

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a mai observat o diferență nejustificată în sumă de 358.360 lei, admisă de același subiect vizat, între veniturile lunare realizate în perioada de referință 2015-2018 și valoarea bănească a cotizațiilor și donațiilor, achitate lunar de către subiectul vizat la finanțarea unui partid politic și a campaniilor electorale.

ANI a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest caz.

Actul emis de ANI a fost contestat în instanța de contencios administrativ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *