Demisia lui Gațcan, pe agenda ședinței de joi a Comisiei juridice, numiri și imunități (DOC)

Autor: , in Politic / Populare / 1 iulie, 2020, 20:25

Pe agenda ședinței de joi a Comisie juridice, numiri și imunități se regăsește un proiect de hotărâre privind demisia deputatului Ștefan Gațcan, care ieri a anunțat că pleacă de la PSRM și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, iar astăzi liderul fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, a publicat un document cum că deputatul ar renunța la mandatul de deputat.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a publicat ordinea de zi a ședinței de mâine a Comisiei juridice, în care se regăsește și subiectul demisiei lui Gațcan.

Litvinenco, care este și membru al Comisiei juridice, afirmă că acceptarea demisiei lui Gațcan nu putem fi examinată fără a ști că cererea a fost depusă de însuși Gațcan.

Amintim că marți, Gațcan anunța despre plecarea din PSRM și aderarea la grupul Pro Moldova. Acesta își motiva plecarea prin faptul că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor de pe circumscripția uninominală Hâncești, unde a câștigat mandatul e parlamentar în luna martie curent.

Astăzi însă acesta și-a depus mandatul de deputat.

S-a întâmplat după ce deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului, și l-au presat să își depună mandatul.

În presă a apărut o imagine de la ședința de astăzi a fracțiunii PSRM, unde Ștefan Gațcan ar fi decis să își depună mandatul de deputat. Din imagine se poate vedea că în fața deputatului socialist Vasile Bolea este o hârtie, deputatul fiind și cu telefonul la ureche.

La acest subiect: (VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unei mașini ieșite din curtea Președinției, în timp ce încerca să afle dacă Gațcan se află în instituției

De menționat că, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a fost cel care a anunțat pe Facebook că Gațcan renunță la mandatul de deputat.

Ieri, Pro Moldova a publicat imagini video de la incidentul despre care au anunțat la o conferință de presă susținută în Parlament. Potrivit lor, deputați socialiști au oprit în această dimineață în trafic mașina lui Ștefan Gațcan, care a părăsit astăzi PSRM, alăturându-se grupului Pro Moldova.

„Imaginile video și foto de mai jos au fost filmate în dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, după anunțul dlui Gațcan privind decizia de a părăsi fracțiunea PSRM. În drum spre centrul medical privat pe care l-a fondat, dl Gațcan a fost intimidat și oprit abuziv de unii participanți în trafic, aflați în mașina de model BMW X6. După ce automobilul la volanul căruia se afla deputatul Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașina acestuia a urcat un personaj în civil cu care au avut loc discuții neamicale”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Ulterior, la locul incidentului au venit deputații PSRM Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care au urcat în automobilul lui Gațcan, l-au intimidat și amenințat inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul”, se mai arată în comunicat.

Potrivit celor din Pro Moldova, inițial un automobilul BMW l-a oprit abuziv pe deputatul Ștefan Gațcan.

De menționat că ieri socialiștii au protestat în fața unui centru medical înființat de Gațcan, iar ulterior au dus și o coroană funerare acolo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X