Foto: Cotidianul

După ce președintele Igor Dodon anunța vinerea trecută că ceremoniile cu până la 50 de invitați sunt permise, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu îl contrazice, precizând că indiferent de numărul de invitați, sunt interzise petrecerile de orice fel: cumetrie, nuntă, etc. Interzicerea ceremoniilor până la data de 15 iulie se regăsește și în decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Dumbrăveanu a menționat că în decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică este precizat că sunt interzise ceremoniile de orice fel.

„Am observat că când și-a reluat activitatea HoReCa, am fost că a dus la escaladarea organizării de manifestări. Astfel, au fost interzise, pentru că aglomerările reprezintă un risc sporit. Fiecare măsură trebuie de văzut din punctul de vedere a riscurilor. S-a venit cu această restricționare pe perioada stării de urgență, a nunților, cumătriilor, meselor de pomenire, zile de naștere, etc. Noi, ceremoniile le-am interzis pe perioada stării de urgență, indiferent de numărul de persoane”, a precizat Dumbrăveanu.

Vezi și: „Nu poate fi la fel pentru toți”. Cum ar putea fi organizate ceremoniile pe timp de pandemie? Proprietara unui restaurant din Capitală: Respectăm regulile nu doar ca să scăpăm de amenzi

Întrebată dacă restricțiile vor fi prelungite, ministra a spus că încă nu s-a decis. Urmează a fi luată decizie în dependență de situația epidemiologică din Republica Moldova.

Vinerea trecută, în cadrul vlogului său live „Președintele Răspunde”, Dodon a fost întrebat când se va permite organizarea ceremoniile, dânsul răspunzând că, din câte cunoaște, nu sunt interzise în cazul în care nu sunt mai mult de 50 de persoane.

„Până la 50 de persoane, eu înțeleg că nu sunt interdicții. Aveți mai mul de 50 de cumetri? Cred că nu aveți 99, dar dacă aveți, faceți în două runde”, a răspuns Dodon.

La acest subiect: Ceremoniile în vremea COVID-19: Amânări și anulări, nemulțumiri și speranțe. Propunerile prestatorilor de servicii

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Asta se numeste Guvernul Idiotilor ! Un Guvern total incompetent si Miss Dumbraveanu se tine de functie ca scaiu de pantalon. Oare chiar asa de tare sa iti fie drag sa vezi cum tu permiti sa moara si doctori si cetatenii tai ?
    Izoltatil pe Dodon olecitica medic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here