Gațcan a renunțat la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii PSRM (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 iulie, 2020, 13:26

Deputatul Ștefan Gațcan, care a anunțat ieri că părăsește rândurile socialiștilor și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu, și-a depus astăzi mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Acum câteva minute, sursele Cotidianul.md ne-au anunțat că, deputații socialiști l-au sechestrat pe Ganțan, în timp ce acesta se afla pe holul Parlamentului și îl presează să își depună mandatul.

Deputatul PSRM, Nicoae Pascaru, a negat zvonurile despre sechestrarea lui Gațcan, însă la scurt timp liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a publicat pe Facebook cerea lui Gațcan.

Conform informației publicate de Furculiță, Gațcan a declarat că renunță la mandatul de deputat, pentru a se dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămâne parte a echipei PSRM.

„Ca urmare a înțelegerilor de marți între vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea și liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, astăzi deputatul Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor.
Ștefan Gațcan a prezentat viziunea sa în privința situației din țară, în mod special, ce ține de lupta cu pandemia de coronavirus. Deputatul a explicat cum vede el eficientizarea activității pentru a reduce numărul de infectați cu COVID-19, dar și ce măsuri de sprijin suplimentar sunt necesare pentru sistemul medical din țara noastră. În context, Gațcan a salutat inițiativa de dublare a salariilor angajaților în sistemul medical, prima etapă care va începe din 1 septembrie, când va fi efectuată majorarea cu 30 la sută.
Deputatul Ștefan Gațcan a mai vorbit despre inițiativele pe care le are în privința dezvoltării raionului Hîncești, preponderent, proiecte sociale și de infrastructură. El a primit asigurări că aceste proiecte, necesare și așteptate de către cetățeni, vor fi promovate și dezvoltate în continuare de către deputații PSRM.
În final, Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”, se arată în mesajul publicat de Corneliu Furculiță.

Amintim că marți, Gațcan anunța despre plecarea din PSRM și aderarea la grupul Pro Moldova. Acesta își motiva plecarea prin faptul că alături de echipa PSRM nu își va putea realiza promisiunile făcute alegătorilor de pe circumscripția uninominală Hâncești, unde a câștigat mandatul e parlamentar în luna martie curent.

Ieri, Pro Moldova a publicat imagini video de la incidentul despre care au anunțat la o conferință de presă susținută în Parlament. Potrivit lor, deputați socialiști au oprit în această dimineață în trafic mașina lui Ștefan Gațcan, care a părăsit astăzi PSRM, alăturându-se grupului Pro Moldova.

„Imaginile video și foto de mai jos au fost filmate în dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, după anunțul dlui Gațcan privind decizia de a părăsi fracțiunea PSRM. În drum spre centrul medical privat pe care l-a fondat, dl Gațcan a fost intimidat și oprit abuziv de unii participanți în trafic, aflați în mașina de model BMW X6. După ce automobilul la volanul căruia se afla deputatul Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașina acestuia a urcat un personaj în civil cu care au avut loc discuții neamicale”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Ulterior, la locul incidentului au venit deputații PSRM Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care au urcat în automobilul lui Gațcan, l-au intimidat și amenințat inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul”, se mai arată în comunicat.

Potrivit celor din Pro Moldova, inițial un automobilul BMW l-a oprit abuziv pe deputatul Ștefan Gațcan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X